Junioren Finaledag 2016 Belfeld 21-05-2016

21 mei 2016 werd de Landelijke Junioren Finaledag gehouden bij SV de Grensstreek in Belfeld. De junioren van de Postschutters'63 hebben het daar fantastisch gedaan! Bijna alle junioren van de Postschutters'63 hadden een podiumplaats behaald en dat is uiteraard iets waar wij als vereniging ontzettend trots op zijn.

De eerste finale van de dag was de finale van de junioren C (opgelegd). Dean en Twan Uljee hadden zich als 1e en als 2e geplaatst voor de finale die tot het allerlaatste moment spannend was. Twan moest met een mooie score genoegen nemen met een 3e plaats. Dean probeerde in de finale de minimale achterstand van 0,2 punten in te halen, maar zowel hij als zijn tegenstander gaven elkaar geen ruimte, waardoor Dean 2e eindigde in deze zeer spannende finale.

Bij de junioren D opgelegd, was het aan Nick van der Nagel om de naam van de Postschutters'63 te verdedigen in zijn allereerste finale waar hij zich als 2e plaatste. Vanaf het begin lag Nick op kop, maar Ata Jongboom en T. Strik lieten zien dat ook zij niet voor niets geplaatst waren voor de finale. Halverwege kwam Ata voorbij Nick en het werd nog even een klein beetje spannend toen Nick een 10,9 schoot en de aansluiting zocht. Toen T. Strik de 3e plaats behaalde, was het aan de heren om uit te vechten wie er met de 1e plaats vandoor ging. Ata lag inmiddels 2,3 punten voor op Nick en liet geen steek meer vallen. Ondanks dat Nick nog een mooie 10,5 en 10,3 schoot en zijn totaalscore op 204,5 bracht, werd Ata de terechte winnaar met 206,9.

Tijdens de finale junioren B dames maakten Savannah Niesten, Laura Lefering en Hannah Verhoeven er een absolute thriller van. Savannah ging zeer voortvarend van start en stond geruime tijd op de 1e plaats. De laatste schoten waren bloedstollend en was het stuivertje wisselen. Net zoals vorig jaar moest het laatste schot de beslissing brengen. Hannah trok met een 10.5 uiteindelijk de overwinning naar zich toe. Savannah veroverde naar haar tevredenheid de 3e plaats.

Als laatste waren de junioren B heren aan de beurt. Daar was het wederom een zeer spannend schouwspel. Helaas moest Jamie afhaken als 7e. Uiteindelijk gingen Stefano Spek voor het eremetaal. Daar waar hij met een nieuw PR van 616,1 als 1e de finale in ging, moest hij het uiteindelijk afleggen tegen Jelle Wind. Stefano heeft daardoor de zilveren medaille gewonnen.

De postschutters wil alle winnaars feliciteren met hun verdiende prijzen. Heel goed gedaan allemaal!
Deze zeer geslaagde dag werd uiteraard mogelijk gemaakt door SV de Grensstreek, alle schutters en alle meegereisde supporters. Hierbij uiteraard ook dank voor deze zeer geslaagde en sportieve dag vanuit SV de Postschutters'63.

Tot slot hebben wij nog een aantal foto's van deze geweldige dag, welke onder andere mogelijk zijn gemaakt door Arno Brinkman. Mochten jullie nog meer foto's willen bekijken van hem, dan willen wij jullie verwijzen naar zijn Facebook pagina, bij KNSA Landelijke Junioren Finaledag 2016.