Jeugd

Bij onze schietvereniging zijn kinderen al welkom vanaf de leeftijd van circa 8 / 9 jaar oud. Deze jeugdleden beginnen altijd eerst met het opgelegd luchtgeweer schieten. De jeugdleden worden alle technieken aangeleerd om niet alleen zo veilig mogelijk met een luchtgeweer om te gaan, maar ook de juiste schiettechniek om te groeien in de sport.

Jeugd

Wil het jeugdlid uiteindelijk mee doen in de KNSA wedstrijden, die door het gehele district / land gehouden worden, dan heeft het alle basisvaardigheden aangeleerd gekregen. Bij onze vereniging zijn er in de loop der jaren altijd diverse jeugdleden die meedoen met deze officiƫle wedstrijden. Dit niet geheel zonder resultaat, veel van onze jeugdleden eindigen vaak hoog in de klasseringen en komen zelfs met de Nederlands Kampioen titel weer thuis.

Ouders kunnen en mogen ten alle tijden bij hun kind tijdens het schieten op de schietbaan aanwezig zijn. Ook broertjes, zusjes of zelfs opa en oma mogen mee. Dit maakt het voor het kind ook leuk, zodat het vol trots zijn of haar sport kan demonstreren aan de familie.

De schietsport is een sport waarbij de concentratie goed vastgehouden moet worden. Uit ervaring hebben wij met enkele van onze leden gemerkt dat zij juist door de schietsport ook op school hun concentratie beter konden vasthouden. Dit kwam dan ook weer ten goede van de schoolresultaten.