De Vereniging

De schietbanen

Schietvereniging De Postschutters’63 heeft 12 banen van 10 meter en zijn voorzien van automatische baantransporteurs. Op de banen word geschoten met luchtgeweer en luchtpistool.

Het luchtgeweer schieten kun je verdelen in verschillende onderdelen, namelijk: staand, opgelegd, knielend, liggend en 3 houdingen. Opgelegd schieten is voor de jeugd tot en met 14 jaar en oudere schutters die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt.

Ook luchtpistool schieten kan worden beoefend op onze vereniging. Dit gebeurd vanuit de vrije hand. Sinds kort is er een discipline bij gekomen voor het luchtpistool en dat is opgelegd luchtpistool schieten. Dit is voor de ouderen vanaf 55 jaar.

Verder word er op de baan geschoten met 4,5 mm diabolo kogeltjes en uiteraard onder de reglementen van de KNSA.


De telkamer

Schietvereniging de Postschutters ’63 heeft ook een eigen telkamer. Hier worden de kaarten elektronisch geteld. Vanuit de telkamer is de persoon met teldienst ook belast met de taak om orde en rust te houden op de schietbanen.


De kantine

Buiten de schietbanen is er ook genoeg ruimte voor andere ontspanning. Er is een biljarttafel aanwezig en 2 dartbanen en aan de bar kan gezellig een drankje worden genuttigd.