Schietclinic scholen

Speciaal voor scholen in het voortgezet onderwijs organiseren wij een schietclinic waarbij de leerlingen in de gelegenheid gesteld worden om onder begeleiding van onze instructeurs bekend te worden met de schietsport.

Vaak wordt het schieten direct in verband gebracht met onveilig of gevaarlijk. De schietsport is een officiƫle Olympische sport welke in meerdere disciplines wereldwijd beoefend wordt.

Bij onze schietvereniging worden de Olympische disciplines Luchtgeweer en Luchtpistool beoefend op 10 meter banen.

Uw school kan met de leerlingen bij ons komen om deze disciplines ook onder de aandacht te brengen. De schietsport is een sport welke het uiterste concentratievermogen van de schutter vraagt. De schietsport is dan ook een individuele sport en geen teamsport. Doordat elk schot een wedstrijd op zich is, waaraan een standaard patroon, correcte ademhalingstechniek en opperste concentratie voorafgaat, is de schietsport een ideale sport voor leerlingen met onder andere concentratieproblemen.

Is uw school geĆÆnteresseerd om met leerlingen bij ons een schietclinic te volgen, vul dan het contactformulier in op onze contact pagina. Vraag hier naar de mogelijkheden, kosten en beschikbaarheid.

Ervaring andere school

Met het Thorbecke voortgezet onderwijs uit Nieuwerkerk aan den IJssel hebben wij al jarenlange ervaring met deze schietclinic. Hieronder treft u een impressie aan van deze schietclinic in hun promotiefilmpje.