Schietsport

De schietsport is een individuele sport, welke voornamelijk rondom de concentratie draait. De schietsport valt op een aantal manieren te beoefenen en is onder te brengen in enkele vormen zoals vuurwapenschietsport, lucht schietsport, handboog schieten etc.

In dit stuk richten wij ons voornamelijk op de lucht schietsport. In deze sportvorm wordt er zowel recreatief als competitief geschoten. Deze vorm van schietsport is een olympische sport.

schietjas

Wie uiteindelijk serieus mee wil draaien in de competitieve vorm moet hiervoor gedisciplineerd trainen en de nodige wedstrijden meedoen. Over het algemeen zal een sportschutter, welke de discipline staand luchtgeweer beoefend, moeten beschikken over een een zeer goed luchtgeweer, een schietjas, schietbroek, schietschoenen en een ijzersterke wil om het uiterste uit zichzelf te halen.

schietbroek

Dit heb je niet van de een op de andere dag nodig en alles bij elkaar is een enorme investering. Veel verenigingen beschikken dan ook over verenigingswapens, welke door de leden gebruikt mogen worden tijdens een schietavond. Wie uiteindelijk echt in de top van deze sport mee wil draaien, zal beetje bij beetje zijn of haar uitrusting gaan uitbreiden. Dat een goed wapen en goede schietkleding een absolute must is om in de top mee te kunnen komen, staat buiten kijf.

Om een impressie te krijgen van de schietsport als olympische sport, zijn hieronder wedstrijd verlagen te zien van een internationaal Wereld Kampioenschap. Dit waren de finales Junior Wereld Cup 10 meter Dames, gehouden in Suhl, Duitsland. Deze finales werden live uitgezonden via de ISSF stream op hun Youtube kanaal.

ISSF WC 10m Luchtgeweer Dames

ISSF WC 10m Luchtpistool Dames