Nederlands Kampioenschap 2016 Papendal 25-06-2016

Zaterdag 25 juni 2016 werd het Nederlands Kampioenschap Luchtgeweer 2016 in Papendal gehouden. Hannah Verhoeven, Savannah Niesten, Jamie Niesten en Stefano Spek van de Postschutters'63 hadden zich geplaatst voor deze kampioenschappen. Veel meegereisde fans gaven de schutters veel steun, want alle 4 de junioren behaalden het tot de laatste 8 en konden zich voor de finale gaan opmaken.

Het was eerst aan Stefano Spek en Jamie Niesten om in de Junioren A te strijden om het eremetaal. Helaas voor Jamie moest hij al vroeg afhaken en werd 8e. Stefano stoomde door en bereikte de laatste 3. Nadat hij Jelle Wind van zich af had geschut streden hij en Jacco Ekkelenkamp om de eerste plaats. Het leek er even naar uit te zien dat Stefano ging winnen maar Jacco gaf zich absoluut niet gewonnen en trok aan het langste eind. Jacco werd eerste en Stefano 2e, in deze spannende finale. Stefano, van harte gefeliciteerd met het behalen van het zilver.

Bij de Dames Junioren B mochten Savannah Niesten en Hannah Verhoeven het opnemen tegen een paar bekenden. Savannah had voor haar doen een hele goede serie neergezet, maar in de finale kwam het er helaas niet uit. Savannah moest afhaken met een prima 7e plaats. Hannah streed nog even door, maar kon niet voorkomen dat zij net voordat zij in de prijzen kon vallen, afviel met een 4e plaats. Wederom ook bij de dames een prima resultaat, ondanks dat zij niet in de prijzen zijn gevallen.

De Postschutters'63 willen alle schutters bedanken en feliciteren. Nu genieten van een mooie vakantie en op naar het volgende jaar!