Liberation Cup Pilsen

In mei zullen André van der Graaf, Michael Heiliger, Hannah en Omar Verhoeven deelnemen aan de 50e Liberation cup in Pilsen in Tjechië.
Zij maken dan deel uit van het Reflex Shooting Team.
Ook in het buitenland laten de Postschutters zich weer zien.

De Postschutters'63 wensen alle deelnemers veel plezier en succes!


Zwarte Piet op bezoek

Wat een verrassing! Ineens was daar Pieterman op de schietvereniging tijdens de trainingsavond. Wie had dit verwacht?!
Hij deelde wat snoepgoed uit en gaf iedere aanwezige een chocolade letter.
Voorzitter Herman was ook heel erg verrast.
U mag raden wie de letter het eerste op had gegeten?
Hahaha Rowena, wat een snoeper toch?!

Met de groetjes van Sint en Piet.


2018 11 21 Zwarte Piet op bezoek 1

2018 11 21 Zwarte Piet op bezoek 2

*foto: Postschutters'63


Deelname Hannah Verhoeven Open Welsh in Cardiff

Vorig weekend  heeft Hannah Verhoeven meegedaan aan het Open Welsh in Cardiff. Onze  junior deed daar "gewoon" mee in de dames klasse en wist zich tijdens dit 3 daagse internationale toernooi met prima scores maar liefst 3 maal te plaatsen voor de finales.
Met 2 maal een 6e plaats en 1 maal een 8e plaats, uiteraard een prima prestatie. Onze jeugd laat ook  buiten de grenzen zien dat de Postschutters meetellen.

In december zal Hannah deelnemen aan het RIAC in Luxemburg. We wensen haar alvast heel veel succes!


2018 11 17 Hannah Verhoeven in Wales
*foto: Hannah Verhoeven Open Welsh in Cardiff


Zoetermeerse gaat aan de haal met de Torremanbokaal

2018 Winnaar Torreman Bokaal

Nadat in de acht vorige edities van de Torreman wedstrijd, altijd de mannen waren die de bokaal wisten te winnen, was het deze keer de eer aan de 68-jarige Milly Thedens uit Zoetermeer die er met de felbegeerde prijs vandoor ging. Na acht spannende competitieronden was zij de onbetwistbare winnares. 

Zelf zegt zij hierover: "Alhoewel ik eigenlijk niet zo'n prijzenjager ben, is het toch een stimulans om met het luchtgeweerschieten door te gaan. Een paar avonden per week ben ik op de schietbaan van SV de Postschutters '63 te vinden. Diegenen die mochten denken dat de schietsport alleen voor mannen is uitgevonden, zitten er volkomen naast. Op onze schietvereniging is er voor geïnteresseerde dames -van welke leeftijd dan ook- ruimschoots gelegenheid om eens met de schietsport kennis te maken. Wie weet ben jij de volgende Torremanbokaal winnares."


 

Ik ben vaker van de trap gevallen dan dat er iets gebeurd is met schieten

Vandaag een geweldig interview geplaatst door Rijnmond.nl met onze topper Hannah. Het volgende is terug te lezen op de site van Rijnmond.nl.

Een bijzonder talent in de Hoeksche Waard: Hannah Verhoeven uit Strijen. De 19-jarige behoort tot de top in het luchtgeweerschieten.

Hannah mag zich nu al meervoudig Nederlands Kampioen noemen. Ze traint bij de vereniging 'Postschutters '63' en probeert zich te plaatsen voor het EK in Hongarije.

“Het is een onbekende sport in Nederland. De schietsport heeft een slecht imago, maar gevaarlijk is het echt niet. Ik ben vaker van de trap gevallen, dan dat er iets gebeurd is met schieten!”

Verhoeven kwam in aanraking met de sport door haar vader. Ze zag hem in de weer met het geweer en wilde dat ook wel eens proberen. Ze was toen negen jaar. “Als je je vader met zo’n wapen ziet, dan kun je natuurlijk niet achterblijven!”

Belangrijk bij het schieten is stilstaan. Bij een wedstrijd worden veertig schoten afgevuurd en het raken van het stipje in het midden van de schijf levert 10 punten op.

“Het is een mentale sport. Je moet een enorme focus en concentratie hebben. Eén keer de aandacht verliezen of je hartslag niet onder controle hebben en je kogel wijkt af.”.

 

hannah rijnmondNL
*bron: Rijnmond.nl


Deelname Hannah Verhoeven LF in Denemarken

Afgelopen week heeft Hannah Verhoeven deelgenomen aan de LF in Denemarken. Zij heeft daar haar internationale pr op 412.5 gezet. Door deze score verzekerde zij zich op de laatste dag van dit toernooi van een finale plaats. In de finale wist zij een 6e plek te behalen. Gezien het deelnemersveld een puike prestatie. 13 december neemt ze deel aan het RIAC in Luxemburg.

2017 12 04 Hannah in Denemarken

*foto: Hannah Verhoeven LF Denemarken


De Postschutters'63 op de IRS Cup

Na 3 dagen vol prachtige schietwedstrijden op de IRS Cup 2017, kwamen op de laatste dag maar liefst 3 leden van Postschutters'63 in actie. John Hermsen en Omar Verhoeven op het onderdeel LP en Hannah Verhoeven op het onderdeel LG. De eerste twee waren al snel gedoemd een achterhoede gevecht te voeren. Ze waren niet opgewassen tegen schutters die in de Bundesliga 570 punten of meer schieten. Tot overmaat van ramp moest John zijn wedstrijd zelfs staken!

Hannah had op dag 2 al een mooie bronzen medaille behaald en moest zich op de laatste dag kwalificeren voor 2 finales. Hier slaagde ze dik in. Tijdens de eerste finale pakte ze net niet het podium. Tijdens de superfinale moesten de beste jongens en meiden het gezamenlijk tegen elkaar opnemen. Het werd een bloedstollend gevecht waar Hannah de 2e plaats wist te veroveren.

IRCCup01 2017
*foto: Hannah Verhoeven in actie tijdens de Superfinale IRS Cup 2017

Uiteraard zijn wij van De Postschutters'63 enorm trots op deze kanjers, die het presteerden om ook over de landsgrenzen onze naam hoog te houden en ook goed weerstand te bieden. We willen Hannah uiteraard ook feliciteren met het behalen van de bronzen en zilveren medaille.

IRCCup02 2017
*foto: Hannah Verhoeven 2e plaats IRS Cup 2017


Hannah Verhoeven in Berlijn, Duitsland

Hannah Verhoeven heeft tijdens de IWK in Berlijn, Duitsland, een puike score neergezet van 407,4. Onze schutters scoren dus ook buiten Nederland.

2017 04 28 Postschutters63 in Berlijn

Volgende week zal Hannah afreizen naar Pilzen in Tjechië omdaar mee te doen aan de Liberation Cup. Wij wensen Hannah uiteraard heel veel succes!


De kanjers van de Postschutters'63

Door alle spanning rondom de ontknoping van de Eredivisie, de Europa Legue en uiteraard het Songfestival, vergeten we bijna dat ook in de schietsport de ontknoping nadert. De Postschutters'63 is uitermate trots op hun afgevaardigden. Hanah Verhoeven is de afgelopen weken op Europese tour geweest met deelnames aan het IWK in Berlijn, de Liberation Cup in Pilzen en deze week in Hannover op de ISCH. Hannah heeft tijdens deze internationale wedstrijden ontzettend veel ervaring op kunnen doen en hele mooie scores neergezet van 407.4 en 405.6. Wij hopen dat Hannah deze ervaring mee kan nemen naar het aankomende Nederlands Kampioenschap.

2017 05 13 Postschutters63 kanjers 02

Over het Nederlands Kampioenschap gesproken... vandaag mochten er 2 junioren van de Postschutters'63 (Nick van der Nagel en Rowena Koen) meedoen met het Nederlands Kampioenschap in de categorie Junioren D. Zowel Nick als Rowena wisten zich knap te plaatsen voor de finale. In deze spannende finale, liet Rowena zien dat zij super goed op weg is om mee te gaan draaien in de top. Ondanks dat zij pas iets langer dan een half jaar de schietsport beoefend, maakte zij het de schutters erg moeilijk en kon goed meekomen. Rowena moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4e plaats, maar dat is voor haar echt een topprestatie. Heel erg goed Rowena!
Nick kon uiteindelijk Jill Haven achter zich laten en samen met Ata Jongboom moesten zij strijden om de 1e en 2e plaats. In deze spannende laatste schoten, nam Ata de afstand en werd Nick uiteindelijk 2e van Nederland. Nick, van harte gefeliciteerd met deze onwijs goede prestatie. Je hebt er hard voor gewerkt en we zijn trots op je!

2017 05 13 Postschutters63 kanjers 01

De Postschutters'63 zijn super trots op de talenten en hopen dat zij nog vele prijzen mogen winnen en een goede ambassadeur mogen blijven van de vereniging en uiteraard ook van de schietsport. Morgen mogen de veteranen aantreden voor het Nederlands Kampioenschap en hopen wij dat ook zij hoge ogen gooien!

SV De Postschutters'63


HW TV op bezoek bij de Postschutters'63 voor Hannah Verhoeven

Dinsdag 3 mei is de cameraploeg van Hoeksche Waard TV afgereisd naar onze vereniging. Zij maakten daar opnames voor een serie over talentvolle sporters uit de regio Hoeksche Waard. Om Hannah Verhoeven te kunnen volgen, moesten zij uiteraard wel naar onze vereniging komen. De ploeg was van mening dat de Postschutters'63 het allemaal goed voor elkaar hadden en een goede voedingsbodem was voor jong en oud talent. Uiteraard zijn wij trots op Hannah en we hebben de beelden voor jullie hieronder geplaatst.

2016 05 03 Hannah Verhoeven HWTV 01

2016 05 03 Hannah Verhoeven HWTV 02

Hannah Verhoeven - vanaf 6m32sbron: HW TV

 

Junior in beeld - Nick van der Nagel

Nick van der Nagel was uitgenodigd om een interview te doen voor het blad De Schietsport van de KNSA in de categorie Junior in beeld. Hierbij het interview in De Schietsport van april 2016.

2016 04 09 Nick van der Nagel Junior in beeld
En hierbij het filmpje:bron: KNSA De Schietsport

 

Reisverslag Open Ranking & GP Nationaal Toernooi 2016

Door Nick van der Nagel: Zondag 28 februari 2016 zijn wij naar het Open Ranking & GP Nationaal Toernooi 2016 geweest bij 't Roosje in Langenboom. Mijn vader en ik reden om 11 uur 's ochtends naar Herman en wachtten daar op Rob en Lenie. Rond half 12 vertrokken wij naar Mike, Jamie, Savannah en Barbara's huis. Daar sloot Mike met de auto aan en reden wij met 3 auto's naar Langenboom.

De trip die we achter de rug hadden duurde (heen en terug) ongeveer 2,5 uur. Toen we ongeveer in Den Bosch waren, stopten wij even bij een wegrestaurant om daar een hapje te doen en een bakkie koffie en thee te drinken. Ik wilde graag een croissantje, maar die hadden ze helaas niet meer. Jammer! Toen we de koffie hadden gedronken en wat hadden gegeten, ging de reis door. Ineens reed er een hele snelle rode Ferrari langs. Mijn vader zei: "Je mag hier wel 130 kmh rijden hoor. Maar het lijkt wel of hij gemiddeld 50 kmh. rijdt".

Om ongeveer 14:00 uur kwamen we aan in Langenboom bij 't Roosje. De schietvereniging lag naast een kerk in het kleine dorpje. Toen we binnen waren, legden we onze spullen neer, gingen nog wat drinken en kletsen, en toen mochten we schieten.

Ik mocht schieten op baan 8. Er was 1 nadeel... eigenlijk 2... Ik was erg zenuwachtig en stond te bibberen als een gek en mijn standaard stond niet goed. Deze moest iets omhoog en papa heeft deze omhoog gezet voor mij. Ondanks dat ik een beetje zenuwachtig was, ben ik gewoon lekker gaan schieten. En ondanks deze nadelen, heb ik gewoon heel goed geschoten en werd ik met 411,0 punten, eerste.

Dit zijn de eindstanden van ons reisgroepje:

Nick 1e
Jamie 2e
Savannah 3e

Herman 4e
Rob 6e

(klik hier voor de uitslagen)

Dit was mijn allereerste uitwedstrijd en ik heb er echt van genoten. Ik vond het super leuk :D
Ik wil papa, Herman, Jamie, Rob, Savannah, Lenie, Barbara en Mike extra bedanken. Jullie gaven mij een leuke dag : )

2016-02-28 - Reisverslag t Roosje 01


2016-02-28 - Reisverslag t Roosje 02

2016-02-28 - Reisverslag t Roosje 03


 

Grandprix wedstrijd de Gouden Kogel 2016

2016-02-14 - Nick van der Nagel 1e bij de Gouden Kogel 2016De klus is weer geklaard, met vele handen hebben wij een prima wedstrijd verzorgd voor schutters uit het hele land. Een 178 schutters hebben blijk gegeven om deze wedstrijd te bezoeken van Friesland tot en met Limburg.
Ik wilde van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die geholpen heeft te bedanken voor deze fantastische wedstrijd.
In de telkamer, bij het inschrijfbureau, op de schietbaan en zeker niet te vergeten, de dames achter de bar en in de keuken. Zij hebben met verve de vereniging in een goed daglicht gezet. Vele schutters spraken van een leuke en goede sfeer in de kantine. Proficiat dames!

Daarnaast wil ik mededelen dat onze schutters met succes kleur hebben gegeven aan de Gouden Kogel wedstrijd met al hun resultaten. Ook jullie proficiat voor de behaalde resultaten.

Als laatste wil ik graag vermelden dat onze jonge en kleine topschutter iedereen achter zich heeft gelaten.
De oude en gerenommeerde topschutters konden niet tippen aan onze kei.

Nick van der Nagel de grootste.

Dirk van Loopik,
Wedstrijdleider.
  


 

Inschrijvingen District kampioenschappen

Beste Leden, vanaf heden kunnen jullie je weer inschrijven voor de District Kampioenschappen. De lijst hangt in de gang en voor meer informatie hierover, kun je contact opnemen met Dirk van Loopik.

Dirk van Loopik,
Wedstrijdleider.

Inschrijven DistrictKampioenschappen


 

Derde plaats voor Stefano Spek op de InterShoot 2016

Tijdens de InterShoot 2016 vertegenwoordigde Stefano Spek Nederland als schutter van de Postschutters'63. Tijdens dit mooie evenement, behaalde Stefano met scores van 608,8, 608,9 en 606,5 de 3e plaats die hem een mooie bronzen medaille opleverde.
Van harte gefeliciteerd Stefano!

2016 02 04   Stefano Spek 3e bij de Intershoot 2016


 

De Postschutters'63 in Amay België

Zondag 31 januari waren De Postschutters in Amay (België) vertegenwoordigt door Hannah Verhoeven.
Ze was daar de sparringspartner voor Hannelore Veraart die voor België uitkomt tijdens de Intershoot in Den Haag.

2016 01 31   Postschutters63 in Amay


IN HET NIEUWS: Uitslag Sportverkiezing 2015 - Strijen

2016-01-04 - Sportverkiezing Strijen Hannah Verhoeven 01

Bron: http://www.strijen.nl 


 

IN HET NIEUWS: 77-jarige Zoetermeerder wint Bokaal

De oudste wedstrijdschutter van Zoetermeer, de 77-jarige Frans Frentrop, is eerste geworden bij het prestigieuze Jan Torreman-tournooi. Na acht spannende competitieronden wist hij - zij het met een klein verschil - de jongere garde af te troeven. Zijn prestatie kwam niet geheel onverwachts. Met zijn luchtgeweer had hij de laatste tijd al menige prijs gewonnen. Zelf zegt hij hierover:

"Oorspronkelijk kwam ik uit de denksportwereld. Vele jaren had ik mij in het wedstrijddammen verdiept. In de nationale damcompetitie kon ik aardig meekomen. Na mijn zeventigste werd het allemaal iets minder. Een dampartij duurt al gauw een uurtje of vijf. Om zo lang geconcentreerd te blijven werd wat moeilijk. Tijd voor een nieuwe uitdaging.

Als 71-jarige meldde ik mij aan bij de schietvereniging Zoetermeer, een gezellig recreatieclubje. Na verloop van tijd kreeg ik de behoefte mij met anderen te meten in de wedstrijdsport. Na enige rondzwervingen kwam ik terecht bij de Rotterdamse schietvereniging De Postschutters '63, ook wel "de kampioenenfabriek" genoemd. Dit niet ten onrechte. Alles draait daar om het wedstrijdgebeuren. Ervaren instructeurs brachten mij, met meerdere trainingsavonden per week, op een hoger niveau. Ook de speciale wedstrijdtraining door een oud nationaal kampioen wierp zijn vruchten af. Het leuke van dit alles is dat je als oudere in het o, zo moeilijke luchtgeweer schieten volwaardig mee kan doen. Het is voor een ieder - man of vrouw - die uitgekeken is op de geraniums en de bingo een aanrader om je laatste kunstje op een schietbaan te vertonen. Wie weet staat er in de toekomst voor jou ook wel een bokaal te wachten."

2016-01-01-Winnaar Torreman Bokaal
Bron: Zoetermeer Dichtbij; Foto: H. Verhoeven


kerst- en nieuwjaarsgroet 2015-2016

kerstwensDe stille dagen komen er aan.
Tijd om even stil te staan,
overdenken en bezinnen,
afsluiten of opnieuw beginnen.
Wat te doen met wensen of dromen,
dingen die jou zijn overkomen.
Laat ze zijn en laat ze achter.
De ergste worden zachter,
de mooiste krijgen een plaats in je hart.
Maak ieder jaar een nieuwe start.
Begin aan je oude of nieuwe dromen.
Laat het leven op je afkomen.

Heb lief, bewonder en geniet.
Meer dan dit leven heb je niet.

De voorzitter,
Herman Prenger.


 

Inter District Competitie 2015/2016

Zaterdag 28 november was er op onze vereniging de I.D.C. Uit alle 4 de districten kwamen schutters uit heel Nederland naar de Postschutters'63, om daar in teamverband te schieten. 5 schutters per district streden tegen elkaar voor de winst al staat winnen niet direct op de eerste plaats. Samen schieten is veel belangrijker. De sfeer zat er goed in en dat was een garantie voor een plezierige dag. Helaas heeft ons district, met twee schutters van onze club, beide wedstrijden verloren met 5-0 en 3-2. De dames achter de bar en onze gehakt koning in de keuken zorgden ook nu weer voor het natje en droogje. De befaamde schuttersballen werden weer volop genuttigd. Het was een drukke maar plezierige dag. De uitslagen van de I.D.C. vindt u uiteraard ook op onze site.

Tot slot willen wij iedereen bedanken voor de komst en inzet, om deze geweldige dag mogelijk te maken. Tot snel!

Dirk van Loopik


 

Contributie 2016

Beste leden en donateurs, de factuur voor de contributie van 2016 zal medio eind november worden verzonden.
De factuur zal zoveel mogelijk digitaal worden verzonden naar het e-mail adres wat bij mij bekend is.
Mocht ik geen e-mail adres hebben dan wordt de factuur per post toegezonden.
Heeft u vragen over de contributie, bel me gerust of stuur een e-mail.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.nr. 06 50 40 98 24

Met vriendelijke groet,
Uw Penningmeester
Walter van Dam